Colla Bitxo del Torrent Mitger de Terrassa

dijous, 4 de juliol del 2024

El Bitxo del Torrent Mitger de Terrassa participa al 15è Festival d’enceses d’Artesa de Lleida











El Bitxo del Torrent Mitger de Terrassa ha estat una de les cinc bèsties de foc d’arreu de Catalunya seleccionades per participar en la 15ena edició del Festival d’enceses del bestiari de Catalunya que tindrà lloc aquest dissabte, 6 de juliol, a Artesa de Lleida.

Aquest concurs està organitzat per l’entitat El Griu d’Artesa de Lleida, en el marc de la 17ena Trobada del bestiari de foc d’Artesa de Lleida

En aquesta edició del concurs, està prevista la participació de les següents bèsties de foc: 

  • Bitxo del Torrent Mitger de Terrassa (Vallès Occidental)
  • Asterió d’Amposta (Montsià)
  • La Bèstia de Parets del Vallès (Vallès Oriental)
  • El Senglar de l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà)
  • Corb Borni de Llinars del Vallès (Vallès Oriental)

En la seva candidatura, la Colla del Bitxo del Torrent Mitger va exposar la singularitat de la bèstia per la seva forma i disseny, on destaca el color vermell amb detalls acurats com fulles i flors del torrent on, segons la llegenda, va aparèixer, així com per la gran varietat de pirotècnia que utilitza, juntament amb la música pròpia i el ball de protocol. 

Segons l’organització, en aquest 15è festival es pretén estimular la imaginació i l’enginy per tal de fer lluir el bestiari de foc, exhibint les millors i més potents enceses. Les enceses escollides volen mantenir les formes tradicionals i donar un toc de modernitat amb un nou format que el fa únic i inèdit.

Us compartim l’adreça de la web del festival per si voleu consultar-la: Griu Artesa de Lleida



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada